vissza

Meszes-hegy, Perbál (381m)
GPS koordináta: ???
Terület: Duna-Ipoly Nemzeti Park, Budai Tájvédelmi Körzet, védett
Kezelő klub: ???
Természetvédelmi engedély: még sose kértük, úgyhogy biztos nincs - a repülés ebből kifolyólag tiltott! A terület amúgy 1991-ig fokozottan védett volt, azóta csak országosan védett. Esetleg meg lehet próbálni az engedélyeztetést, de nincs nagy esélye a NP állítása szerint (2006. jún), ráadásul a megközelítés is nehézkes, vadászterületeken keresztül lehet csak odajutni, stb.
Légtér: Budapest TMA3, max. magasság 1050m
Leírás: A Budajenő felől jövőknek: a falut elhagyva Perbál irányában az úton egy fasor és egy elég rozoga házsor között kell a föld útra betérni majd egyenesen haladva amíg az út el nem ágazik. Itt balra ezután már az utat követve be lehet jutni a hegy lábánál lévő erdőbe és itt is a hegy irányában menő úton, amíg egy kanyar nem jön menni, majd itt meg lehet állni és egy tíz perces mászás után fel lehet jutni a csúcsra.
Megközelítése a Perbál felől jövőknek: Perbált elhagyva a balra levő fasor és a házsor között kell bemenni.

A hegyen visznylag sokan elférnek értsd max. 8-an, nem kényelmesen pedig 10- en. A hegy mellett balra egy nem sokkal kisebb domb van ami egy jobb ernyővel elérhető és lejtőzhető.

Fent sok hely van startolni, akár többirányba is lehet. Belefutóhoz is van hely, visszaszálni is elég. Kiérni simán ki lehet (UP Visionnal 6,5-6,8 siklószámmal megy), leszálló igazán nincs, de gyakorlatilag bárhová le lehet szállni, csak figyelni kell a csipkebogyók közé helyezkedésre, meg a magas fűre. Távra nem alkalmas a hely, max Nagykovácsi felé, de eléggé alacsonyan van plafon, de repülgetni nagyon jó és főleg szép. Ernyő nélkül is érdemes kimenni, kibiciklizni, nézelődni.

Kapcsolódó anyagok: -

vissza

vissza